Riepair B.V.

Tijd verandert dingen maar de waarheid is dat je het zelf moet doen

Nieuws
Nieuws

Bouwwerknemers dragen niet altijd beschermingsmiddelen

Op 665 bouwlocaties is gecontroleerd of werknemers persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. Bij 315 locaties zijn 383 overtredingen geconstateerd. De Inspectie SZW heeft 93 maal een boete opgemaakt, waarbij 50 maal de boete is opgelegd tegen de werknemer. De actie vond plaats in het najaar van 2012.

Werkgevers hebben de plicht om te zorgen dat werkzaamheden zo veilig en gezond mogelijk worden uitgevoerd. Aan de werknemers worden dan persoonlijke beschermingsmiddelen als handschoenen, veiligheidsbrillen, veiligheidsschoenen, helmen en knie- en schouderbescherming, beschikbaar gesteld. Tijdens de actie heeft de Inspectie SZW extra gelet of de werkgevers de middelen beschikbaar stellen en of ze toezien dat ze gebruikt worden. Bij de werknemers werd gecontroleerd op het juiste gebruik van de bescherming.

De Inspectie heeft bij ongeveer een kwart van de overtredingen een boete opgemaakt. Voor de overige overtredingen is een waarschuwing gegeven. De meeste overtredingen betroffen niet of onjuist gebruiken van veiligheidshelm, gehoorbescherming en veiligheidsgordel.

De bouw is al jaren de sector is waar de meeste ongevallen plaatsvinden op het werk. Ook aan het begin van vorig jaar voerde de Inspectie SZW extra controles uit op met name de kleinere bouwlocaties.

Bron: Inspectie SZW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright ©2020 Riepair - Houdt bedrijven gezond en veilig - All rights Reserved Contact | Disclaimer