Riepair B.V.

Tijd verandert dingen maar de waarheid is dat je het zelf moet doen

Nieuws
Nieuws

Kabinet wil hindernissen wegnemen voor werkende ouder

School- en werktijden en verlofregelingen moeten beter op elkaar worden afgestemd. Daarnaast moet kinderopvang flexibeler worden en moeten werknemers makkelijker afspraken kunnen maken over flexibele werktijden.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken schrijft dat in een opiniestuk in het dagblad Trouw van maandag. Asscher wil ook dat mensen werk en zorgtaken beter kunnen combineren en dat er geen fiscale belemmeringen zijn.

Asscher loopt vooruit op een bijeenkomst over arbeid en zorg die hij maandag in Den Haag organiseert. Op deze ‘gezinstop’ wil hij ideeën verzamelen die ervoor moeten zorgen dat mensen beter kunnen meedoen aan het arbeidsproces. “Juist in een tijd van vergrijzing hebben we al het talent en alle potentie nodig op de arbeidsmarkt”, vindt Asscher. “Dus we moeten ons land zo inrichten dat iedereen kan meedoen aan het arbeidsproces. En ook in een tijd van vergrijzing verdienen onze kinderen de zorg van hun ouders en onze ouders de zorg van hun kinderen.”

De minister wijst er verder op dat problemen met het combineren van werk en zorg tot veel stress en gezondheidsklachten leidt. Ook schrijft hij dat het patroon waarbij de vrouw de meeste zorgtaken vervult nog lang niet is doorbroken.

Asscher heeft naar eigen zeggen zelf ervaren dat het combineren van werk en zorg niet altijd makkelijk is en dat hoon soms je deel is. Hij verwijst naar anonieme kritiek van oppositiefracties in De Telegraaf omdat hij een pensioenoverleg zou hebben laten schieten om met zijn kinderen Sint Maarten te vieren. Hij kreeg daarop een enorme stroom adhesiebetuigingen, aldus de bewindsman.

Bron: PW de Gids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright ©2020 Riepair - Houdt bedrijven gezond en veilig - All rights Reserved Contact | Disclaimer