Riepair B.V.

Tijd verandert dingen maar de waarheid is dat je het zelf moet doen

Nieuws
Nieuws

Na muisarm nu ook tabletpols?

Uit onderzoek van Microsoft en het National Institute of Safety and Health blijkt dat werken op een tablet resulteert in meer extreme polshoudingen dan tot nu toe gemeten met andere computerapparatuur. Dit meldt het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.

De ontwikkelaars van nieuwe computers zoals tablets zijn alert op de mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van deze apparatuur. Microsoft heeft in samenwerking met onder andere het National Institute of Safety and Health (NIOSH) een studie uitgevoerd naar de risico’s voor polsklachten bij het gebruik van iPads. De vier meest voorkomende werkwijzen zijn onderzocht:

  1. Met een iPad zitten op een bank waarbij de tablet werd vastgehouden met de ene hand en de andere hand spelletjes speelde of navigeerde op het web;
  2. Met een iPad zitten op een bank waarbij de tablet werd vastgehouden met beide handen en de duimen werden gebruikt om te navigeren op het web;
  3. Met de iPad op schoot zittend op een bank en beide handen werden gebruikt voor e-mailen en navigeren op het web;
  4. Met de iPad op een tafel, zittend op een bank, en beide handen werden gebruikt voor e-mailen en navigeren op het web.

Uit de resultaten bleek dat deze werkwijzen resulteerden in meer extreme polshoudingen dan de tot nu toe zijn gemeten bij andere computerapparatuur en daardoor een risicofactor zijn voor polsklachten. Is het na RSI of KANS nu wachten op de eerste iPad-pols?

Bron: Arbo-online

Bron onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright ©2020 Riepair - Houdt bedrijven gezond en veilig - All rights Reserved Contact | Disclaimer