Riepair B.V.

Tijd verandert dingen maar de waarheid is dat je het zelf moet doen

Nieuws
Nieuws

OHSAS 18001 leidt tot betere arboprestaties

Van de OHSAS 18001-gecertificeerde organisaties in Nederland geeft 81 procent aan dat het inzicht in arbogevaren en risico’s is verbeterd nadat zij OHSAS 18001 hebben ingevoerd. Ook de omvang van arbo- en veiligheidsrisico’s is bij 67 procent van de ondervraagde bedrijven verbeterd.

OHSAS 18001 is de internationale norm met eisen voor een arbomanagementsysteem. In totaal hebben 147 van de 234 aangeschreven OHSAS 18001-gecertificeerde bedrijven meegewerkt aan het onderzoek, een respons van 63 procent.

Een beter inzicht in de risico’s leidt uiteindelijk tot een lager ziekteverzuim en minder ongevallen. Ook de naleving van wet- en regelgeving komt door OHSAS 18001 op een hoger plan. Certificatie houdt organisaties scherp. Uit het onderzoek blijkt ook dat certificatie-instellingen een goed rapportcijfer krijgen, daarentegen is er ook ruimte voor verbetering. Als voorbeeld wordt genoemd meer aandacht voor de werking van het managementsysteem in plaats van het letterlijk voldoen aan de norm. Ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen, verwacht een groot deel van de organisaties dat het OHSAS 18001-certificaat een belangrijkere rol krijgt.

SCCM werkt samen met het bedrijfsleven, overheden, certificatie-instellingen en andere belanghebbenden aan een eenduidig en gewaardeerd certificaat voor ISO 14001 (milieu), EMAS (milieu), ISO 50001 (energie) en OHSAS 18001 (arbo). SCCM stelt daarvoor onder andere de certificatieschema’s op. Alle activiteiten van SCCM zijn gericht op het gebruik van managementsystemen om de prestaties van bedrijven en organisaties te verbeteren, risico’s te beperken en de relatie met klanten en overheden te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright ©2021 Riepair - Houdt bedrijven gezond en veilig - All rights Reserved Contact | Disclaimer