Riepair B.V.

Tijd verandert dingen maar de waarheid is dat je het zelf moet doen

Nieuws
Nieuws

Hoe om te gaan met (Seksuele) intimidatie, dit zijn de aandachtspunten

(seksuele) Intimidatie komt vaker voor dan gedacht. Welke risico’s levert dit op en wat is er qua maatregelen aan te doen en hoe te verwerken in de RI&E?

De RI&E is niet alleen een wettelijke verplichting, maar biedt bij uitstek de mogelijkheid om systematisch en preventief aan goede arbeidsomstandigheden te werken. En middels het plan van aanpak die vanzelfsprekend te verbeteren. Wat zijn de aandachtspunten voor de RI&E.

Verplicht beleid tegen (seksuele) intimidatie

Bedrijven zijn volgens de Arbowet verplicht hun werknemers een veilige werkplek te bieden. Een beleid tegen (seksuele) intimidatie is daarom essentieel.

Verschil in beleving

Er is bij intimidatie bijna altijd sprake van verschil in beleving tussen “dader en slachtoffer” over het gedrag waarmee iemand een ander probeert te beïnvloeden, bijvoorbeeld door hem angst aan te jagen..

Ongewenst gedrag

(Seksuele) intimidatie valt onder de zogenoemde psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en is een vorm van S ongewenst gedrag. Dit gedrag kent vele vormen. Van een seksueel geladen werksfeer, seksistische opmerkingen en hinderlijk gedrag tot stalking (hinderlijk volgen), aanranding en verkrachting.

Zie het artikel op arbo-online.nl voor alle aandachtspunten en maatregelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright ©2023 Riepair - Houdt bedrijven gezond en veilig - All rights Reserved Contact | Disclaimer