Riepair B.V.

Tijd verandert dingen maar de waarheid is dat je het zelf moet doen

Nieuws
Nieuws

Zorgpersoneel werkt standaard te veel

Bijna de helft (45%) van de werknemers in de zorg moet wekelijks overwerken. Daarnaast worden zij steeds vaker flexibel ingezet. Dat blijkt uit onderzoek dat vakbond Abvakabo FNV heeft laten uitvoeren onder ruim 4600 medewerkers in de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg.

Overuren Volgens Abvakabo stijgt de werkdruk in de zorg en worden medewerkers steeds vaker ‘flexibel’ ingezet. Gemiddeld draaien ze bijna acht overuren per week. Een kwart van de ondervraagden moet regelmatig binnen 24 uur ergens invallen. “Dit doet wat met de kwaliteit en de continuïteit van de zorg”, zegt een medewerker in het onderzoek.

Zorgpersoneel Verder ziet de vakbond vooral een toename van het aantal ‘kleine’ contracten. Daarbij krijgen medewerkers in plaats van een contract voor 40 of 36 uur, een contract voor bijvoorbeeld 24 uur per week, waarbij ze soms de ene week 16 uur en een andere week 32 uur worden ingezet.

Gebroken diensten Bovendien moeten medewerkers in toenemende mate volgens een woordvoerster van de bond dan ook nog eens in plaats van bijvoorbeeld drie keer acht uur per dag, vier keer zes uur per dag werken. Ook zou het steeds vaker gebeuren dat zorgmedewerkers zogenoemde gebroken diensten draaien: ‘s ochtends de helft van hun uren en ‘s avonds de andere helft.

Bron: Zorginstellingen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright ©2020 Riepair - Houdt bedrijven gezond en veilig - All rights Reserved Contact | Disclaimer